Počinje sistematska deratizacija u Kragujevcu: Upotreba mamka sa bromadiolonom za suzbijanje štetnih glodara - iKragujevac


Vesti

Gradska uprava Kragujevca najavljuje početak sistematske deratizacije radi suzbijanja štetnih glodara, koja će započeti sutra. Ova akcija ima za cilj da redukuje prisustvo glodara na javnim površinama putem izlaganja zatrovanog mamka, čija je aktivna materija bromadiolon, dok je protivotrov vitamin K1.

Prema saopštenju Gradske uprave, tretiranje će biti sprovedeno na javnim mestima, uz postavljanje zatrovanog mamka na već predviđenim lokacijama. Takođe, apeluje se na saradnju građana kako bi akcija bila što uspešnija, te se mole da spreče decu i domaće životinje da dođu u dodir sa preparatom za deratizaciju.

U cilju pružanja dodatnih informacija i podrške građanima, Gradska uprava je omogućila kontakt putem telefona na broj: 064/0825-970.

Sistematska deratizacija predstavlja važan korak u očuvanju javnog zdravlja i higijene u gradu, te se poziva građane da aktivno učestvuju u ovoj akciji radi stvaranja bezbednijeg i zdravijeg okruženja za sve.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu