„Susreti Domova zdravlja“ okupili više od 300 učesnika iz čitave Srbije - iKragujevac


Vesti

„Prevencija u fokusu primarne zaštite“ bila je tema 8. simpozijuma „Susreti Domova zdravlja“ koji je okupio više od 300 učesnika iz čitave Srbije.

Simpozijum je bila prilika da se usvoje znanja iz najnovijih preporuka iz oblasti prevencije masovnih nezaraznih bolesti i ranog otkrivanja malignih i drugih bolest, ali i da učesnici razmene iskustva.

„Susreti Domova zdravlja“ je godišnji skup značajan za primarnu zdravstvenu zaštitu, sa kojom se građani prvo susreću unutar zdravstvenog sistema, bilo da je u pitanju preventivni pregled, dijagnostika ili lečenje oboljenja.

Najbitnije je da primarna zdravstvena zaštita bude dostupna svakom građaninu.

Iz tog razloga su u prethodnom periodu bila intenzivan ulaganja u nabavku opreme, kako bi se dijagnostika u domovima zdravlja osavremenila.

Teme o kojima se govorilo na 8. Simpozijumu su trenutno najaktuelnije u javnom zdravlju.

Dom zdravlja Kragujevac učestvovao u organizaciji ovog stručnog skupa, a predstavio je i svoje preventivne aktivnosti.

Domaćin Susreta, na kome su predavači bili eminentni stručnjaci iz sveta medicine, bio je Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“ u Šapcu.

Ovaj tradicionalni skup koji se održava sa ciljem da se razmene iskustva zdravstvene prakse, kao i da se sagledaju potrebe pacijenata u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, a domaćin će naredne godine biti Dom zdravlja u Nišu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu