Dom zdravlja Kragujevac organizuje preventivne preglede za sugrađane - iKragujevac


Vesti

U nastojanju da unaprede zdravlje građana i prevenciju bolesti, Dom zdravlja Kragujevac, u saradnji sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje i Ministarstvom zdravlja, organizuje preventivne preglede koji će se održati u nedelju, 21. aprila. Ova akcija omogućava građanima da obave važne preventivne preglede bez potrebe za zakazivanjem.

Preventivni pregledi će se fokusirati na faktore rizika za razvoj kardiorenalnih bolesti, što je od izuzetne važnosti za očuvanje zdravlja i prevenciju ozbiljnih oboljenja. Sugrađani će imati priliku da obave sledeće preglede:

  • Merenje krvnog pritiska
  • Merenje pulsa
  • Elektrokardiogram (EKG)
  • Izračunavanje indeksa telesne mase (BMI)
  • Laboratorijske analize (glikemija, urea, kreatinin, kao i izračunavanje jačine glomerulske filtracije)

Ovi preventivni pregledi su ključni za identifikaciju potencijalnih zdravstvenih problema i pravovremeno reagovanje kako bi se sprečio razvoj ozbiljnih oboljenja. Stoga se građani pozivaju da iskoriste ovu priliku i obezbede svoje zdravlje.

Preventivni pregledi će se obavljati u Specijalističkoj službi Doma zdravlja Kragujevac, smeštenoj u ulici Zmaj Jovinoj b.b, a trajanje akcije je od 08 do 16 časova.

Ova inicijativa naglašava važnost preventivnih mera u očuvanju zdravlja i podstiče građane da redovno brinu o svom zdravlju kako bi unapredili kvalitet svog života i smanjili rizik od bolesti.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu