Intervencije Hitne pomoći u Kragujevcu: Ekipa ZUM-a na zadatku - iKragujevac


Vesti

U proteklih 24 časa, ekipa Zdravstveno-urgentne medicinske službe (ZUM) Kragujevac je obavila impresivnih 29 terena, od čega je 22 intervencije realizovano tokom dana, dok su 7 terena pokrivena tokom noći. Ova kontinuirana angažovanost osoblja Hitne pomoći potvrđuje njihovu posvećenost i spremnost da pruže brzu medicinsku pomoć u svakom trenutku.

U ambulanti je tokom proteklog dana obavljeno 58 pregleda odraslih osoba, od čega je 10 pregleda realizovano tokom dnevnih sati, dok je impresivnih 48 pregleda obavljeno tokom noći. Ovi podaci jasno ukazuju na izuzetnu potrebu za medicinskim intervencijama i praćenjem zdravstvenog stanja pacijenata i tokom noćnih sati.

Među intervencijama koje su obavljene na javnim mestima, zabeleženo je ukupno 6 slučajeva. Hitna pomoć je odgovorila na pozive i brzo reagovala, pružajući adekvatnu medicinsku negu pacijentima u teškim situacijama.

Analizirajući vrste zdravstvenih problema s kojima su se pacijenti najčešće obraćali Hitnoj pomoći tokom dana, primećuje se da su dominirali slučajevi visokog krvnog pritiska, pacijenti s psihijatrijskim tegobama i astmatičari. Ova informacija ukazuje na potrebu za pravovremenim lekarskim intervencijama i praćenjem ovih zdravstvenih stanja.

Sa druge strane, tokom noći su se najčešće obraćali pacijenti sa visokim krvnim pritiskom, temperaturom i glavoboljom. Ovi podaci naglašavaju važnost kontinuirane dostupnosti medicinske pomoći, posebno u kasnim satima, kada se javljaju akutni zdravstveni problemi koji zahtevaju hitnu reakciju.

Angažovanost i posvećenost tima Hitne pomoći u Kragujevcu ne samo što osigurava brzu medicinsku negu za pacijente u trenucima krize, već i demonstrira važnost ove vitalne javne službe u zajednici.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu