Kragujevac dobija proširen data centar: Novi superkompjuter za digitalnu budućnost - iKragujevac


Vesti

U skladu sa sve većim zahtevima za digitalnim uslugama i rastućom potrebom za pouzdanim skladištenjem podataka, Kragujevac se priprema da ugosti prošireni data centar, obećavajući novu infrastrukturu za digitalnu budućnost.

Kompanija "TechData", globalni lider u oblasti tehnoloških rešenja, objavila je planove za proširenje svog data centra u Kragujevcu, čime će se dodatno unaprediti kapaciteti za čuvanje podataka i pružanje digitalnih usluga.

Proširenje data centra predstavlja značajan korak u jačanju digitalne infrastrukture grada, otvarajući vrata za nove mogućnosti u oblasti informacionih tehnologija i pružajući podršku razvoju digitalne ekonomije u regionu.

Očekuje se da će prošireni data centar omogućiti veću fleksibilnost, sigurnost i efikasnost u upravljanju podacima, što će doprineti boljoj povezanosti i konkurentnosti lokalnih i regionalnih kompanija. Takođe, ovo će pružiti dodatnu podršku inovativnim startapima i tehnološkim preduzećima, podstičući njihov razvoj i rast.

Predstavnici kompanije "TechData" ističu da će proširenje data centra omogućiti brži pristup podacima, bolju zaštitu privatnosti i veću otpornost na različite izazove u digitalnom okruženju.

Očekuje se da će nova infrastruktura data centra biti implementirana uz najviše standarde energetske efikasnosti i ekološke održivosti, doprinoseći smanjenju ekološkog uticaja i promociji zelenih tehnologija u oblasti informacionih tehnologija.

Proširenje data centra u Kragujevcu predstavlja ključni korak ka izgradnji digitalne budućnosti grada, pružajući osnovu za dalji razvoj digitalne ekonomije i jačanje konkurentnosti na globalnom tržištu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu