Policija razbila lanac proizvodnje droge u Kragujevcu: Uhapšena dva osumnjičena - iKragujevac


Vesti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu izveli su uspešnu operaciju koja je rezultirala otkrićem i zatvaranjem improvizovane laboratorije za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima. U akciji su uhapšena dva osumnjičena lica, N. N. (1976) i U. N. (1999), iz ovog grada, pod sumnjom da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je izvela pretres kuće i drugih prostorija koje su osumnjičeni iznajmili u Kragujevcu, pronašavši oko 14 kilograma sirove biljne materije, za koju se veruje da je indijska konoplja, zajedno sa kompletnom opremom za uzgajanje i proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima. Sumnja se da su osumnjičeni tokom prethodnog perioda uzgajali indijsku konoplju i proizvodili marihuanu za dalju distribuciju.

Osim toga, prilikom pregleda porodične kuće u kojoj boravi N. N., policija je pronašla manju količinu praškaste materije za koju se sumnja da je amfetamin, kao i manju količinu marihuane. Protiv N. N. bit će podneta krivična prijava za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

policijaakcijadroga2

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Ova operacija predstavlja još jedan korak u borbi protiv nelegalne proizvodnje i distribucije droge, koja predstavlja ozbiljan društveni i zdravstveni problem. Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležne službe nastaviće s naporima u suzbijanju ovakvih aktivnosti kako bi zaštitile građane i očuvale javni red i sigurnost.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu