Tretman suzbijanja larvi komaraca u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Društvo za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju Eko-san plus d.o.o. obaveštava građane grada Kragujevca da će, ukoliko meteorološki uslovi budu povoljni, u sredu, 10. aprila 2024. godine, izvršiti tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji grada.

Tretman će biti sproveden na manjim i većim vodenim recipijentima, uključujući pojavne bare, priobalje reka, potoka i jezera. On će se realizovati u prepodnevnim časovima, a koristiće se preparat Vectobac WG, biološki preparat na bazi Bacillus Thuringiensis var.israelensis.

Važno je napomenuti da suzbijanje larvi komaraca primenom ovog preparata ne predstavlja opasnost za pčele i ostali živi svet, jer je fokusirano isključivo na larve komaraca.

Građani se mole da budu obavešteni o planiranim aktivnostima i da preduzmu odgovarajuće korake kako bi se izbegle eventualne neprijatnosti tokom tretmana.

Ovim merama se nastoji očuvati zdravlje građana i stvoriti prijatnije životno okruženje, posebno u periodu kada je aktivnost komaraca u porastu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu