Kragujevac i EU zajedno sređuju most ka fabrici "Stelantis" - iKragujevac


Vesti
U okviru zajedničkih napora na unapređenju privrede i privlačenju investicija, Kragujevac i Evropska unija ujedinile su snage za kompletnu rekonstrukciju drumsko-pešačkog mosta preko Lepenice, koji vodi ka fabričkom kompleksu "Stelantisa."

Finansijska podrška za ovaj značajan projekat dolazi iz programa EU PRO Plus, koji je obezbedio bespovratna sredstva u iznosu od oko 500 hiljada dolara. Grad Kragujevac će uložiti dodatnih 210 hiljada dolara u sanaciju mosta.

Radovi na mostu će početi nakon izbora najpovoljnijeg ponuđača, a javna nabavka je u toku do 18. marta.

Kragujevac je jedna od 20 srećnih lokalnih samouprava u Srbiji koje će, zahvaljujući programu EU PRO Plus ukupne vrednosti od pet miliona evra, unapredivati svoju poslovnu infrastrukturu i stvoriti povoljnije uslove za privlačenje novih investicija i stvaranje radnih mesta.

Izgradnja projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju mosta je takođe finansirana sredstvima iz ovog programa EU, što je dodatno doprinelo uspešnom konkurisanju za glavna sredstva za realizaciju celog projekta.

Značaj ovog projekta za privredni razvoj grada potvrđuje i nedavno primljeni certifikat Evropske unije, kao i visoko rangiranje Kragujevca na listi "Fajnenšl tajmsa."

Gradska uprava izražava zadovoljstvo ovom uspešno ostvarenom saradnjom sa Evropskom unijom i ističe da je rekonstrukcija mosta još jedan dokaz njihove posvećenosti stvaranju optimalnih infrastrukturnih uslova za postojeće i buduće investitore.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu