Pažljivkova pravila u saobraćaju - iKragujevac


Vesti
Učenicima prvog i drugog razreda OŠ ''19. oktobar'' u Maršiću danas su uručeni priručnici i bojanke ''Pažljivkova pravila u saobraćaju'' izrađene u okviru nacionalne kampanje ''Pažljivko'' kao jedne od aktivnosti Nacionalne strategije bezbednosti saobraćaja, a koju sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja RS.
 
Edukativne priručnike prilagođene najmlađima sa pravilima o ponašanju u saobraćaju učenicima je uručio Miroslav Petrašinović, član Privremenog organa grada Kragujevca. Ovoj aktivnosti prisustvovali su predstavnici Odeljenja saobraćajne policije PU Kragujevac i Gradske uprave za komunalne poslove.
 
Istakavši da Gradska uprava ima jako dobru saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, Petrašinović je podsetio da je Kragujevac prošle godine bila jedna od 17 lokalnih samouprava u kojima je bila organizovana Pažljivkova smotra a gde je bila održana i republička Pažljivkova smotra sa preko 90.000 učesnika - učenika osnovnih škola. Bitno je da našim najmlađim sugrađanima na edukativan način, a kroz igru i zabavu, uz pomoć vaspitača, učitelja, nastavnika, omogućimo da savladaju pravila ponašanja u saobraćaju kako bi na bezbedan način došli do škole i još bezbednije se vratili kući, poštujući pravila saobraćaja koja se nalaze u ovom priručniku. Pored priručnika iz koga mogu da uče dobijaju i bojanku, a postoje i aplikacija i crtani film o Pažljivku, tako da je prilagođen i zabavan način da steknu znanja i veštine potrebne za bezbedno učešće u saobraćaju, kazao je Petrašinović.
 
Direktorka Osnovne škole ''19. oktobar'', Snežana Rajevac, kaže da je značaj saradnje sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i upravama Grada Kragujevca ogroman jer podiže svest o bezbednosti učenika u saobraćaju. Živimo i radimo van centra gde saobraćajni uslovi nisu najbolje regulisani i deca moraju dobro da poznaju saobraćajne propise kako bi njihov dolazak do škole i odlazak kućama bio bezbedan, istakla je Rajevac.
 
Učenicima nižih razreda kragujevačkih osnovnih škola uručeno je 500 priručnika ''Pažljivkova pravila u saobraćaju'' namenjenih ne samo učenicima već i njihovim roditeljima i učiteljima. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu