Kragujevačani štede struju: Gotovo polovina ostvarila popust na januarski račun - iKragujevac


Vesti
Kragujevčani su se, prema najnovijim podacima, pokazali kao velikе štediše električne energije. U januaru je u Srbiji čak 47 odsto domaćinstava smanjilo potrošnju struje za više od pet odsto u odnosu na isti mesec prethodne dve godine, a među njima je značajan broj Kragujevčana.

To je rezultovalo i ostvarivanjem popusta za racionalnu potrošnju za 1,57 miliona domaćinstava širom Srbije, kako je saopštio EPS.

Među Kragujevčanima i građanima drugih gradova centralne Srbije, poput Niša i Smedereva, zabeleženo je i najveće ostvarenje popusta.

U celoj Srbiji, najveći popust od čak 40 odsto ostvarila su 19 odsto domaćinstava, što predstavlja 637.787 korisnika. Ovo je ujedno i broj domaćinstava koja su u januaru uštedela više od 30 odsto električne energije u odnosu na isti mesec u prošle dve godine.

Popust od 20 odsto ostvaren je za 13,4 odsto korisnika, dok je 25 odsto popusta pripalo 5,85 odsto domaćinstava. Za 4,85 odsto domaćinstava računi su smanjeni za 30 odsto, a 3,89 odsto je ostvarilo popust od 35 odsto.

EPS je podsetio i na dodatni popust od pet odsto koji su na decembarskim računima ostvarila domaćinstva koja su povećala korišćenje električne energije u nižoj tarifi za pet odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu