Mlada pravna zvezda Jovana Rakićević osvaja 11. Sretenjske besede! - iKragujevac


Vesti
Na tradicionalnom godišnjem takmičenju u besedništvu "Sretenjske besede", 11. po redu, studentkinja prve godine Jovana Rakićević se popela na sam vrh! Ostavila je i žiri i publiku bez daha svojim govorom na zadatu temu, što joj je donelo apsolutnu pobedu.

Nisu zaostali ni drugi talentovani pravni umovi. U kategoriji slobodne teme, Nevena Jovanović, apsolvent prava, sa oduševljenjem je osvojila prvo mesto. Najbolji pravni govor pripao je Petru Stefanoviću, studentu završne godine, dok je zvezda u usponu proglašena Ljubica Stojiljković.

Ovo prestižno takmičenje, organizovano od strane Pravnog fakulteta Kragujevac, Centra za retoriku i javne nastupe "Institutio Oratoria", Udruženja za primenjenu retoriku i Studentskog parlamenta, okupilo je 11 najblistavijih mladih govornika.

Manifestacija, započeta pre mnogo godina po ideji profesora Obrada Stanojevića, danas tu sjajnu tradiciju vodi renomirani dr Srđan Vladetić, profesor Rimskog prava. Takmičare je ocenjivao eminentni žiri sastavljen od pravničkih i medijskih profesionalaca, predvođen Zvonkom Markovićem, predsednikom Advokatske komore Kragujevca.

U prepunoj dvorani Pravnog fakulteta odjekivale su rečite misli i emotivne priče. Publika je aktivno učestvovala, oddajući svoj glas za favorite. Atmosfera je bila naeliktrisana, a navijanje srdačno.

Osim takmičara, na manifestaciji su prisustvovali profesori, saradnici, bivši predavači, diplomci prava, eminentne ličnosti iz javnog i privrednog života Kragujevca i, naravno, kolege studenti, koji su bodrili svoje.

"Sretenjske besede" su još jednom potvrdale da pravni studiji nisu samo o propisima i paragrafima, već i o moći reči, izražavanju i ubeđivanju. A mladi govornici iz Kragujevca su pokazali da budućnost srpskog prava ima sigurnu budućnost.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu