Prioritet Srbije – očuvanje održivog privrednog rasta zemlje - iKragujevac


Vesti
Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić prisustvovao je sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda u Beogradu, na kojoj su analizirana domaća i globalna kretanja, sa projekcijama privrednog rasta za tekuću godinu i mogućnostima za održanje finansijske stabilnosti zemlje. Sednici je pored članova Vlade Srbije, direktora javnih preduzeća i gradonačelnika Kragujevca, Beograda, Novog Sada i Niša, na poziv premijerke Ane Brnabić prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Imajući u vidu da je grad Kragujevac član Saveta i značajan deo čitavog sistema Republike Srbije, teme o kojima je bilo reči na sastanku za nas su jako važne, istakao je gradonačelnik Nikola Dašić. Razgovaralo se, pored ostalog, o prilivu stranih investicija i svemu što može država da učini ne bi li ojačala i poljoprivredu i privredu, kao i sve ostale oblasti koje su jako značajne za rast našeg bruto domaćeg proizvoda u budućnosti.

Predsednik države Aleksandar Vučić apelovao je tom prilikom na sve učesnike Saveta da se dodatno založimo i pronađemo fokus, upravo u svetlu svih ovih za ceo svet, a posebno za nas, negativnih geopolitičkih prilika, kako bi se kroz našu ekonomiju i podizanje BDP – a odbranili od tih uticaja, naglasio je Dašić. Smatram da su svi, počev od javnih preduzeća u Republici Srbiji, preko lokalnih uprava, ministarstava i Vlade Srbije ozbiljno shvatili apel predsednika. Očekujem da će svako od članova Saveta preduzeti sve ono što je u njegovoj moći kako bi se mi kao država bolje pozicionirali.

Na sednici Saveta bilo je reči o daljim investicijama, između ostalog i u Kragujevcu, počev od severne obilaznice preko Univerzitetskog kliničkog centra do novog stadiona i to je nešto čime ćemo se mi i dalje boriti ne bismo li kroz infrastrukturna ulaganja napravili bolji ambijent da Srbija nastavi dalje da raste. Nadam se i zaista očekujem da moje kolege gradonačelnici, koji su bili prisutni, zajedno na čelu sa Vladom Republike Srbije, u ovim teškim vremenima ulože taj dodatni napor kako bi se očuvao održiv privredni rast.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu