Apotekarska ustanova Kragujevac otvorila apoteku „Lapovo 2“ - iKragujevac


Vesti
UPetom reonu opštine Lapovo otvorena je apoteka „Lapovo 2“ pod okriljem Apotekarske ustanove Kragujevac. Otvaranju su prisustvovali članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Gordana Damnjanović, predsednik opštine Lapovo Boban Miličić, direktorka Apotekarske ustanove Kragujevac Vera Pantović, kao i predstavnici Domova zdravlja Lapovo i Batočina.

U neposrednoj blizini železničkog čvorišta nalazi se ambulanta, u kojoj se leči približno 2000 stanovnika. Nedavno su otvorili poštu, imaju vrlo snabdevenu prodavnicu, a od danas i apoteku, kazala je dr Damnjanović, čestitajući predsedniku opštine i stanovnicima Petog reona Lapova na otvaranju apoteke.

Pod okriljem Apotekarske ustanove Kragujevac, koja ima veoma dobar menadžment, osmišljava dobre projekte, poštuje savremene principe apotekarske prakse i prepoznatljivi su na nivou lokalne samouprave, u Lapovu je otvorena još jedna apoteka.Zadovoljstvo je da sve mere koje su sprovedene u ovoj opštini itekako utiču na demografiju i populacionu politiku – privlače mlade da ostanu ovde, a meštane da se ne sele, poručila je dr Damnjanović.

Otvaranje ove apoteke je veoma značajno za meštane Petog reona, kazao je Boban Miličić, predsednik opštine Lapovo. Mi ćemo se truditi da jačamo državni apotekarski sistem. U samom Lapovu, Apotekarska ustanova Kragujevac posluje već duži niz godina. Rekonstruisali smo železničku stanicu na samom Petom reonu, otvorili poštu, a cilj nam je, pored svih tih aktivnosti koje smo do sada preduzeli, da naši sugrađani mogu da nabavljaju medikamente u najbližoj apoteci. Time ćemo smanjiti troškove puta, a samim tim i poboljšati kvalitet usluga, zaključio je Miličić.

U našoj jubilarnoj 185. godini postojanja Apotekarske ustanove Kragujevac, otvorili smo dve nove apoteke, od kojih je jedna „Lapovo 2“, kazala je Vera Pantović, direktorka Apotekarske ustanove Kragujevac.

S obzirom na to da je najbliža apoteka udaljena pet i po kilometara, u dogovoru sa predstavnicima opštine Lapovo, želeli smo da izađemo u susret stanovnicima ovog dela opštine i da u njihovom reonu otvorimo apoteku, kako bismo im snabdevanje lekovima učinili dostupnijim.

Što se tiče snabdevenosti Apotekarske ustanove Kragujevac, mi smo sve vreme dobro snabdeveni tokom kovid pandemije. Imamo sve neophodne lekove, suplemente, dovoljne količine maski i dezinfekcionih sredstava. Sve ćemo to imati i u ovoj apoteci, s obzirom da se ona nalazi u lancu 28 naših apoteka, poručila je Pantović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu