U Sokolani dnevno preko 100 ljudi primi treću dozu vakcine, Sputnjik Ve trenutno nema - iKragujevac


Vesti
Sokolani se poslednjih dvadeset dana trećom dozom vakcine protiv korona virusa imunizuje dnevno više stotina građana, uglavnom starijih Kragujevčana.


Od petka popodne nedostaje vakcina „Sputnjik Ve“, tako da svi zainteresovani za primanje treće doze ruske vakcine moraju da sačekaju dopremanje novih doza, kao i da se informišu da li je ova vakcina stigla pozivom kol centra na broj 500 -100 ili 505- 800.

Ostalih vakcina u Kragujevcu ima dovoljno: Fajzer, Sinofarm i Astra Zeneke.

Punkt za vakcinaciju protiv korona virusa u Sokolani otvoren je svakog radnog dana, kao i vikendom u Kragujevcu.

Subotom i nedeljom građani koji dolaze na imunizaciju ne čekaju dugo i nema zastoja u procesu vakcinacije.

Iako je starija populacija revnosnija za primanje treće doze, beleži se i odziv mlađih građana.

Svi koji primaju treću dozu vakcine Sinofarm i Fajzer odmah mogu da obave imunizaciju.

Građani koji su ranije primili dve doze „ Sputnjik Ve“ i za treću dozu prema preporuci medicinske struke treba da prime istu rusku vakcinu, u Kragujevcu u ovom trenutku moraju da sačekaju.

Što se tiče Astra Zeneke, treća doza se dobija kada se sakupi po deset pacijenata, ali kako su nam naveli lekari u Sokolani veoma je mali procenat vakcinisanih ovom vakcinom u Kragujevcu.

Pored Sokolane, i u ambulantama Doma zdravlja u Kragujevcu, građani mogu da prime prvu dozu Sinofarm vakcine i za nju su u ovom trenutku više zainteresovani stariji sugrađani.

Svi koji dolaze po treću dozu vakcine obavezno treba da ponesu lične karte, potvrde o vakcinaciji u papirnom ili digitalnom obliku, ali ni ova procedura nije složena, jer su svi ranije vakcinisani građani u bazi e-uprave.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu