Ministar Ružić obišao rekonstruisanu školu u Badnjevcu - iKragujevac


Vesti
Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, posetio je opštinu Batočina.


Tom prilikom obišao je rekonstruisani školski objekat Osnovne škole “Sveti Sava” u selu Badnjevac.

Nakon obilaska rekonstruisane Osnovne škole “Sveti Sava” u Badnjevcu, ministar prosvete, Branko Ružić rekao je da će se nastaviti sa ulaganjem u infrastrukturu na svim nivoima obrazovanja i vaspitanja u Srbiji, kao i da je ove godine opredeljeno skoro 900 miliona dinara, odnosno 7,5 miliona evra za investicije u osnovnom i srednjem obrazovanju.

Rekonstrukciju školskog kompleksa u Badnjevcu finansirala je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima sredstvima u iznosu od 80 miliona dinara, dok je resorno ministarstvo izdvojilo 12 miliona dinara.

Nova, moderna škola u Badnjevcu ilustruje opredeljenost ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da se u obrazovanje u Srbiji konstantno ulaže, a na sastanku sa predsednikom opštine Batočina razgovaralo se o daljim ulaganjima u ovoj opštini.

U ovoj godini završena je rekonstrukcija Osnovne škole u Badnjevcu, a slični projekti realizovaće se i u drugim izdvojenim odeljenjima Osnovne škole “Sveti Sava”.

Inače, školu u Badnjevcu pohađa 120 učenika, a u sklopu nje radi i vrtić Poletarac iz Batočine.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu