Asfaltiranje Ulice Miodraga Šukovića u Uglješnici - iKragujevac


Vesti

Početku radova na asfaltiranju Ulice Miodraga Šukovića u MZ Uglješnica prisustvovao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa svojim saradnicima.

Početak i završetak asfaltiranja ili bilo kojih drugih radova koje grad radi za građane, najlepši su deo obavljanja ovog posla, kaže gradonačelnik Dašić, a kada vidite da su građani zadovoljni znamo da radimo pravu stvar. Naš cilj je da u ovom mandatu i narednih pet ili šest godina, radeći po 150 ulica godišnje, konačno, preostalih nešto više od 700 ulica asfaltiramo kako bismo građanima Kragujevca omogućili da žive dostojno u 21. veku. Ono što je bitno jeste da ćemo za građane MZ Uglješnica asfaltirati ulicu u dužini od 500 metara, investicija vrednosti oko 5 miliona dinara. Inače, iz budžeta grada za ove poslove obezbeđeno je blizu 200 miliona dinara, međutim prativši konstantne prilive u budžet i ostvarenje samog budžeta, mislim da će investicije ići i preko te cifre, rekao je gradonačelnik Dašić.

U prethodnom periodu izvršeni su pripremni radovi za asfaltiranje ove ulice, šahte su izdignute do nivoa kota asfaltne baze. U dužini od 500 metara biće ugrađano 380 tona asfaltne mase, kazao je Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija i najavio da je Ulica Dragana Panića u MZ Sušica sledeća lokacija u kojoj će biti mehanizacija preduzeća. U MZ Stanovo u Smederevskoj ulici počeli su pripremni radovi za asfaltiranje a pored nje u toj mesnoj zajednici, usled obilnih padavina u prethodnom periodu došlo je do osipanja već pripremljene tamponirane baze Koruške i Ulice Mladena Miloradovića, pa će u nastavku radova biti završen i taj potez. U saradnji sa Gradskom upravom za komunalne poslove definisaćemo spisak ulica koje će se raditi u narednom periodu kako bi se mehanizacija po planu i programu uredno izmeštala na lokacije. Naredne nedelje u planu je sanacija udarnih rupa u gradu, najavio je Vujnović, direktor JKP Šumadija.

Posle skoro šest decenija čekanja na asfalt u Ulici Miodraga Šukovića građani su prezadovoljni i samim dočekom pokazuju veliku zahvalnost gradonačelniku Dašiću i gradskoj upravi na razumevanju i što su imali sluha da posle toliko godina bude asfaltirana i naša ulica, kaže Ana Glođević Radojčić, predsednica Saveta mesne zajednice.

Meštani MZ Uglešnica kažu da su do sada imali vododerine, zimi gazili blato, a u letnjim mesecima gutali prašinu, zelene površine bile bele, automobili prljavi i prašnjavi, zahvaljujući gradonačelniku i inicijativi Saveta mesne zajednice od danas dobijamo jedan od najosnovnijih uslova za savremen i normalan život, a uz sređivanje još nekoliko ulica ovaj deo grada će dobiti kompletnu infrastrukturu, a čitavo naselje atraktivan i moderan izgled, kaže stanovnik ove ulice, prof. dr Miroslav Đorđević, profesor u penziji.1-47.jpg

2-47 (1).jpg

7-3 (3).jpg

6-17 (1).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu