MALI: U prvih pola sata za 60 evra prijavilo se pet puta više ljudi nego za 100 evra - iKragujevac


Vesti

Danas, tačnije od ponoći, krenula je prijava za direktnu pomoć od 60 evra putem Uprave za trezor, a tim povodom oglasio se i ministar finansija, Siniša Mali, koji kaže da se "u prvih pola sata prijavilo više od 20.000 ljudi, dok se 2020. za pomoć od 100 evra u prvih pola sata prijavilo 3.900 osoba, odnosno oko pet puta manje".

On je dodao za RTS da se danas do osam časova, za pomoć koja je deo trećeg paketa ekonomskih mera u borbi protiv pandemije, prijavilo 176.281 građana.

Od 5. maja počeće i prijavljivanje putem kol-centra, s tim što će broj telefona biti naknadno objavljen.

- U ponoć smo otvorili sajt trezora. Sistem prijavljivanja je veoma jednostavan: ukucate jedinstveni matični broj građana, broj lične karte i banku preko koje želite da primite pomoć. Očekujemo da do 12 sati pređemo 500.000 prijavljenih - navodi ministar.

Još jednom je podsetio da se za ovu pomoć ne prijavljuju najstariji građani, korisnici socijalne pomoći i oni pod upravom za krivične sankcije, kojima novac automatski leže na račun.

Govoreći o planu isplate on je kazao da će do 6. maja biti isplaćeni svi penzioneri, od 7. maja kreće isplata korisnicima socijalne pomoći i uprave za krivične sankcije, a od 12. maja isplata svim ostalim građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu