Imunizacija u Grošnici i Erdeču, danas još u četiri sela - iKragujevac


Vesti

U okviru imunizacije u prigradskom i na seoskom području vakcinalni timovi Doma zdravlja juče su bili u selima Grošnica i Erdeč. U kancelarijama saveta ovih mesnih zajednica vakcinisalo se oko stotinak meštana. Imunizaciji u Erdeču prisustvovala je Sanja Tucaković, članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu.

Proces imunizacije je jako važan proces u ovom momentu, ne samo za građane Kragujevca već čitave Srbije. To je jedini put kojim možemo da izađemo iz pandemije i sačuvamo živote i zdravlje. Imunizacijom svaki pojedinac pokazuje odgovornost ne samo za sopstveno zdravlje i zdravlje svoje porodice, prijatelja, kolega, komšija već i poštovanje prema lekarima i medicinskim radnicima koji su više od godinu dana odvojeni od svojih porodica i u prvoj borbenoj liniji protiv pandemije.

Od početka ove godine oni su i na terenima u seoskom području i gradskim punktovima za vakcinaciju, rekla je Sanja Tucaković, članica Gradskog veća. Pored meštana Erdeča, danas su se vakcinisali i meštani Grošnice i Vinjišta, a timovi Doma zdravlja su svakog dana na terenu u drugoj mesnoj zajednici, podsetila je ona i pozvala sugrađane i meštane drugim mesnih zajednica da se preko saveta ili volontera na terenu prijave kako bi se imunizacija realizovala i u njihovim sredinama.

Za danas je najavljena imunizacija oko 200 meštana sela Jovanovac, Novi Milanovac, Cvetojevac i Resnik.3-2-1.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu