NAGLI SKOK ZARAŽENIH U OPŠTINI KNIĆ: Pooštravanje epidemioloških mera od ponedeljka - iKragujevac


Vesti

Blizina najvećeg žarišta u Kniću uzima svoj danak. U prethodnih nekoliko dana broj zaraženih naglo je uvećan, dnevno se u kovid ambulanti uradi u proseku oko 60 pregleda, a pozitivno je preko 20 osoba takođe na dnevnom nivou.

„Značajno je povećan broj obolelih, dosta naših građana radi u Kragujevcu i to je sigurno uticalo na ovakvo stanja. Najveći broj inficiranih u jednom danu bio je 27. Razmišljamo o uvođenju vanredne situacije, ali nakon razgovora sa nadležnima u Zavodu za javno zdravlje u Kragujevcu odlučeno je da će biti pooštreno sprovođenje već propisanih mera. Od ponedeljka kreće pojačana dezinfekcija, kontrola na ulazu u ustanove i neophodno je nošenje maski“, izjavio je za RINU, Srećko Ilić predsednik opštine Knić.

Opština Knić jedna je od retkih u Srbiji koja je u prva dva talasu prošla bez mnogo zaraženih građana, ali ovaj put situacija je nikad ozbiljnija.

„Apelujem i molim sve naše građane da budu odgovorni i da čuvaju svoje i zdravlje svojih sugrađana. Samo uz njihovu pomoć ovo teško epidemiološko stanje možemo uspešno prevazići“, naglasio je Ilić.

Korona virus je na teritoriji opštine Knić potvrđen kod 379 građana, što je 2,66 procenata.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu