U kragujevačkom kliničkom centru 29 pacijenata, dvoje na respiratorima - iKragujevac


Vesti

U kragujevačkom Kliničkom centru od koronavirusa u ovom trenutku se leči 29 osoba, od kojih su dve na respiratorima, poslednji su podaci koje je saopštio kragujevački Institut za javno zdravlje (IZJZ).

Zvanični podaci IZJZ pokazuju dve novozaražene osobe od koronavirusa u poslednja 24 časa. Rezultati analiza briseva laboratorije "Kraguj" potvrdili su pozitivne rezultate na Kovid 19 kod jednog građanina Tutina i jedne osobe iz Kragujevca.

"Od početka pandemije Kovid 19 do danas u Šumadiji je pozitivno na koronu 108 pacijenata. U Kragujevcu 80, Aranđelovcu 15, u Topoli šest, Rači pet i Batočini dve zaražene osobe. Lapovo i Knić sve vreme pandemije nemaju ni jednog obolelog građanina. Sada imamo 23 osobe u kućnoj izolaciji. U Kragujevcu 21, u Rači dve. Od početka pandemje uzorkovali smo 7.324 briseva građana Šumadije", kaže za N1 direktor kragujevačkog IZJZ doc. dr Dragan Vasiljević.

Institut za javno zdravlje Kragujevac apeluje na sugrađane da i dalje koriste rukavice i maske u zatvorenom prostoru, što češće dezinfikuju ruke alkoholom i da drže distancu od dva metra.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu