Palata pravde u Kragujevcu najveći infrastrukturni projekat - iKragujevac


Vesti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je sa gradonačelnikom Kragujevca, Radomirom Nikolićem obišla radove na izgradnji Palate pravde, koja se, sa blizu tri milijarde dinara, u potpunosti finansira iz republičkog budžeta.

Prilikom posete Kragujevcu, premijerka je naglasila da je država u prethodnih nekoliko godina pokrenula nekoliko kapitalnih projekata u Kragujevcu i podsetila da se pored Palate pravde, u Kragujevcu gradi i savremeni Data centar, Centri izvrsnosti, stanovi za mlade naučnike i pripadnike vojske i policije.

U Kragujevcu su otvorene i nove fabrike u kojima je posao dobilo nekoliko hiljada radnika, rekla je predsednica Vlade.

Nova Palata pravde u Kragujevcu biće završena i pre predviđenog roka koji je planiran za oktobar iduće godine, istakla je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

Svih 11 organa pravosuđa naći će se objedinjeni, na jednom prostoru, u novoj Palati pravde koja predstavlja najveći pravosudni infrastrukturni projekat u Srbiji u poslednjih nekoliko decenija.

U Palati pravde će na 25 hiljada kvadrata biti smešteno svih 11 pravosudnih organa.

Imaće 25 savremenih sudnica, 74 kabineta, a u zgradi će raditi 800 zaposlenih u pravosuđu.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić rekao je da je Vlada Srbije u prethodnom periodu uložila 12 milijardi dinara u izgradnju pravosudne infrastrukture u Srbiji.

Izgrađeno je i rekonstruisano preko 200 hiljada kvadrata za potrebe pravosuđa, a ono što je najvažnije je digitalizacija pravosuđa, koja je omogućila ogromne uštede.

Grad Kragujevac obezbedio je parcelu od dva hektara na kojoj se gradi Palata pravde, a ova kapitalna investicija jedna je u nizu koju Vlada Republike Srbije realizuje u Kragujevcu.

U prethodnom periodu otvorene su nove fabrike, a broj nezaposlenih se znatno smanjio.

Vlada Srbije prepoznala je Kragujevac kao važan regionalni, univerzitetski i zdravstveni centar koji ima značajno mesto u sektoru putne infrastrukture.

U novoizgrađenoj Palati pravde građani će imati bolju uslugu, a zaposleni koji su do sada radili u otežanim uslovima dobiće bolji prostor za rad.

Stara zgrada Suda biće imovina lokalne samouprave koja će, po izmeštanju organa pravosuđa u novu Palatu pravde, imati potpuno drugačiju namenu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu