Za mere populacione politike gradu Kragujevcu odobreno 27 miliona dinara - iKragujevac


Vesti

Za realizaciju projekata u okviru sprovođenje mera populacione politike, Kabinet ministra za demografiju i populacionu politiku Vlade RS gradu Kragujevcu odobrio je sredstva u ukupnom iznosu od oko 27 miliona dinara.

Imajući u vidu značajh populacione politike i ove godine grad Kragujevac je aplicirao na konkurs za projekte koji je raspisalo Ministarstvo za demografsku i populacionu politiku Vlade Republike Srbije. Na tom konkursu je grad Kragujevac kao jedinica lokalne samouprave dobila preko 20 miliona dinara učešća od strane ministarstva, pri čemu je učešće jedinice lokalne samouprave 6,5 miliona dinara, kazao je Nikola Ribarić, načelnik Gradske uprave za društvene delatnosti i poslove sa građanima. Sredstva koja su dobije od strane države iskoristićemo za unapređenje populacione politike na teritoriji grada Kragujevca i unapređenje kvaliteta života najmlađih Kragujevčana. Od tog novca, naveo je Ribarić, biće kupljene mašine za pranje posuđa u predškolskim ustanovama „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“, deo opreme za ginekologiju Doma zdravlja Kragujevac, opremićemo kragujevačko odmaralište na Koaponiku i izgraditi novo igralište za najmlađe.

Inače, bespovratna sredstva za sufinansiranje mera populacione politike dobilo je još 87 lokalnih samouprava, čiji su projekti prihvaćeni na Javnom pozivu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu