Lončar: Nema mesta panici, apsolutno smo spremni ako koronavirus dođe u Srbiju - iKragujevac


Vesti

Nema mesta panici zbog koronavirusa, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i poručio da je realno da se virus pojavi i u Srbiji, ali da je zdravstveni sistem apsolutno spreman i da su sprovedene sve preporuke Svetske zdravstvene organizacije.

Posle potpisivanja sporazuma u Palati Srbija sa regionalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hansom Klugeom, Lončar je rekao da u Srbiji nije zabeležen nijedan slučaj koronavirusa i najavio da će na sajtu Ministarstva zdravlja biti poseban deo koji će se baviti koronavirusom.

Pozvao je građane da prate zvanične informacije nadležnih u zdravstvu u Srbiji, kao i informacije na sajtu Svetske zdravstvene organizacije.

Lončar je rekao da je realno da se koronavirus pojavi i u Srbiji, ali i naglasio da je zdravstveni sistem potpuno spreman ako i kada se koronavirus pojavi u našoj zemlji.

Poručio je da više ljudi umre od sezonskog gripa nego od koronovirusa i pozvao građane da primene uobičajene mere poput higijene ruku, izbegavanja velikih skupova, boravka u prirodi i zdrave ishrane.

Kluge, koji posle sastanka u Beogradu putuje za Italiju gde je prisutan koronavirus, rekao je da iz Srbije odlazi spokojan jer se uverio da su u našoj zemlji primenjene sve preporučene mere.

Lončar i Kluge su se obratili medijima nakon potpisivanja sporazuma o nastavku saradnje Srbije i Svetske zdravstvene organizacije.

 

Izvor: Telegraf

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu