Malo ko zna da je poznati srpski voditelj rodom iz Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Srđan Predojević je srpski televizijski voditelj koga su gledaoci godinama mogli da gledaju u “Jutarnjem programu” na Pink televiziji, a od januara 2018. godine ga mogu gledati na Prvoj srpskoj televiziji. Osim što je voditelj, Srđan ima još jedno zanimanje, a to je potparol kontrole letenja Srbije.

Srđan je rođen 17. 7. 1971. godine u Kragujevcu. Svoju karijeru započinje na televiziji Spectrum u Čačku, a kasnije prelazi na televiziju Kragujevac i tamo postaje urednik.

Nakon što je dobio ponudu sa televizije B92, okončao je uredničku karijeru na TV Kragujevac i ispočetka počeo graditi karijeru u Beogradu. Osim što je tada radio u informativnom programu televizije B92, radio je i kao dopisnik “Anema” iz Grčke i dva meseca je u Hagu pratio suđenje Slobodanu Miloševiću.

2004. godine prelazi s B92 na Radio televiziju Srbije gde je uređivao Beogradske hronike i zajedno s Jovanom Joksimović vodio Jutarnji program. Nakon šest godina provedenih na RTS-u, Jovana i on prelaze na Pink televiziju na kojoj su takođe vodili jutarnji program.

2018. godine je ponovno došlo vreme za promene pa Srđan, opet zajedno s Jovanom, prelazi na Prvu TV. Osim Jutarnjeg programa, zaduženi su i za uređivanje jedne dnevne emisije. Srđan kaže kako je odluku o prelasku na Prvu doneo uz pomoć kolegice Jovane, za koju kaže da mu je velika podrška.

Iako je Srđan poznat po voditeljskom poslu koji obavlja i koji voli i ceni, on je položio ispit za pilota privatnog aviona pa je njegovo službeno zanimanje potparol Kontrole letenja Srbije. Iako je avion za koji on ima dozvolu jednomotorni i za sportske namere, to ne znači da ne može prevoziti i putnike. Međutim, kaže da mu nije cilj baviti se s tim jer mu porodica i obaveze ne dopuštaju da upiše još jedan fakultet jer bi za linijskog pilota morao pohađati nastavu još dve ipo godine.

Ističe kako uživa u vožnji aviona, a s obzirom da akademija u Vršcu ima 2.000 kvadratnih metara vlastitog vazdušnog prostora može se kad poželi i bez najave otisnuti u visine.

 

Izvor: poznati.info

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu