VUČIĆ: Država će da reši problem termoelektrane u centru Kragujevca - iKragujevac


Vesti

U Kragujevac moramo posebno da ulažemo, pošto je termoelektrana u centru grada, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u jutarnjem programu TV Prva, i dodao da je to hronični problem jer postoji već 50 godina.

Prema njegovim rečima, za rešenje tog problema potrebno je između 200 i 300 miliona, koja će biti uloženi u narednih 5 godina, kako bi se rešio problem aerozagađenja u Kragujevcu.

Vućić je u jutarnjem programu rekao da postoj panika u vezi zagađenja vazduha u Srbiji jer je svi šire, da je reč o realnom problemu, ali i o kampanji.

Kragujevac je jedan od pet najzagađenijih gradova u Srbiji, a najveći problem predstavlja „Energetika”, ali i gust saobraćaj i 40.000 individualnih ložišta.

"Postoji problem, realan, koji je više decenija zanemarivan. Postoji i u Milanu, jer smo juče imali isti broj tih čestica, a Milano je jedan od najrazvijenijih gradova“, rekao je on i dodao da ne želi opravdanja već rešenja.

Postoji panika u vezi zagađenja vazduha u Srbiji jer je svi šire, izjavio predsednik Srbije u Jutarnjem programu TV Prve.

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu