NESVAKIDAŠNJI PODVIG: Vođen humanošću Kragujevčanin osvojio Nordkap (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Za Ljubišu Šljivića, mladog biciklistu iz Kragujevca koji je vođen humanošću, ostvario istorijski poduhvat, a svoj san i svojio najseverniju tačku Evrope – Nordkap, Gordana Damnjanović, član Gradskog veća i Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika organizovali su prijem.

Sličnim povodima vozio sam do Barselone i Lisabona, ali dugogodišnji san mi je bio krajnji sever Evrope i Nordkap. Vodio sam se tako da ako ostvarim svoj san onda i da pomognem još nekome koliko mogu. Stupio sam u kontakt sa Mihajlovim roditeljima i oni su pristali. I tako sam odlučio da krenem, priča Ljubiša Šljivić koji je kroz različite terene i u različitim vremenskim uslovima vozio 85 dana. Do Osla sam vozio sa drugarom, a onda smo se razdvojili i sledećih 2 hiljade kilometara sam nastavio sam, dodaje on.

Šljivić je za tri meseca prešao nešto manje od šest hiljada kilometara i prošao kroz 12 zemalja, kako bi ostvario svoj san, podigao zastavu Srbije na najsevernijoj tački Evrope i pomogao da se Mihajlu obezbedi Kohlearni implant kako bi petogodišnjak mogao da funkcioniše i raste uz svoje vršnjake.

Jedno veliko hvala i divljenje mladom sugrađaninu, diplomiranom ekonomisti, sportisti, poeti, humanisti i nekom ko svoje slobodno vreme provodi razmišljajući o onima kojima je potrebna pomoć, rekla je na prijemu dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i pozvala Ljubišu da postane član biciklističkog kluba i svojim podvizima izazove druge mlade ljude na slične poduhvate.

Veliki podvig mladog sugrađanina koji je pravi primer svima koji se bave sportom da ne odustaju i da sebi uvek postavljaju velike ciljeve jer svaki je ostvariv, rekao je Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika. Ovaj poduhvat vredan je divljenja jer nije mala stvar u različitim vremenskim uslovima 85 dana voziti bicikl i preći hiljade kilometara a sve je veća i značajnija jer pozadina svega je humana namera Ljubiše Šljivića da pomogne malom Mihajlu, istakao je Urošević.

Za humane podvige kojima ostvarujući svoje ostvaruje i snove drugima, Ljubiša Šljivić kaže da nisu završeni.

4-63.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu