Zahvalnice studentima PMF-a i FILUM-a za uspešnu pripremu malih maturanata - iKragujevac


Vesti

Studentima PMF-a i FILUM-a, koji su pripremali kragujevačke osmake za polaganje male mature, Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi uručio je potvrde, a profesorima zahvalnice grada Kragujevca za učešće u realizaciji priprimne nastave.

Prirodno matematički i Filološko umetnički fakulteti i grad Kragujevac prošle godine su potpisali povelju o saradnji u kojoj je sadržan i segment pripremne nastave, kako bi pomogli deci da se što bolje spreme za polaganje male mature i upušu u željene srednje škole a istovremeno i roditelje rasteretili finansijskih izdataka za plaćanje privatnih časova, podsetio je ovom prilikom Stefan Nikezić. Uz zahvalnost fakultetima što su prihvatili ideju Kancelarije za mlade i grada Kragujevca i studentima što su izdvojili svoje vreme da pomognu mladima da polože testove, on je izrazio nada da će realizacija besplatne pripremne nastave za malu maturu biti održiva i postati tradicionalna.

U pripremi osmaka za polaganje male mature učestvovalo je 52 studenta završnih, master i doktorskih studija dva kragujevačka fakulteta, a u odnosu na prethodnu godinu interesovanje osmaka za pripremu bilo je duplo više. Za testove iz matematike, srpskog jezika, biologije, fizike i hemije pripremalo se 200 đaka, a prioritet su imali učenici koji primaju dečiji dodatak, oni čiji roditelji primaju socijalnu pomoć, deca samohranih roditelja i deca bez roditeljskog staranja.

Zahvalnost što im je pružena mogućnost da svoje znanje šire dalje izrazili su i studenti čije je interesovanje za obavljanje pripremne nastave takođe bilo veliko, jer im je ovo kako su kazali bilo dragoceno iskustvo u sticanju metodoloških i pedagoških veština.

Svečanosti kojom je obeležena još jedna uspešno završena pripremna nastava, pored ostalih su prisustvovali, Gordana Marković, načelnica Gradske uprave za vanprivredne delatnosti, dr Srećko Trifunović dekan PMF-a i Aleksandra Matić sekretar i asistent na Katedri za srpsku književnost.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu