Dan pešačenja - Kragujevac hoda - iKragujevac


Vesti

Planinarski savez Srbije u subotu 14. septembra organizuje najveću ovogodišnju planinarsku akciju „Dan pešačenja – Srbija 2019“ pod sloganom Srbija hoda.

Dan pešačenja u Kragujevcu, u zajedničkoj organizaciji oba kragujevačka planinarska kluba PEK ”Gora” i PD ”Žeželj”, biće obeležen sa dva centralna dešavanja.

U petak 13. septembra u Narodnoj biblioteci Vuk Karadžić, sa početkom u 18 časova, biće predstavljena knjiga ”Siguran korak”, autora Isa Planića, predsednika Planinarskog saveza Srbije. O knjizi koja se bavi tematskim jedinicama koje planinari moraju da znaju radi bezbednijeg boravka u planini, govoriće Zoran Kontić načelnik Službe vodiča PSS.

U subotu 14. septembra Dan pešačenja u Kragujevcu, biće obeležen zajedničkim pešačenjem planinara i građanstva stazama kroz Šumarice do jezera i nazad. Početak šetnje planiran je u 10 časova kod fontane u Velikom Parku.

Kragujevački planinari pozivaju pre svega vrtiće, osnovne i srednje škole, roditelje, decu i omladinu, ali i ostalo građanstvo, da se priključe, pešače i uživaju sa planinarima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu