400 miliona dinara izdvojeno za asfaltiranje ulica u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Prvi put ove godine izdvajaju se znatna finansijska sredstva za sanaciju putne infrastrukture, a u planu je i izrada novih saobraćajnica.

Iako je namera lokalne samouprave bila da žiteljima mnogih kragujevačkih naselja omogući bolji komunalni život, jer je bilo planirano uređenje mnogih gradskih naselja, obilne kiše i poplave koje su u dva navrata zadesile Kragujevac i nanele veliku materjalnu štetu, promenile su planove.

U nekoliko naselja se još uvek sanira šteta od poplava, a prema rečima gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića, do kraja godine biće asfaltirano na desetine ulica. Za ovu namenu iz gradskle kase izdvojeno je 400 miliona dinara.

Unekoliko kragujevačkih naselja asfaltiranje je u punom jeku. Građani koji žive u Beloševcu, Ilićevu, Maršiću i Velikom Polju asfaltirane su ulice u kojima je urađena kišna, ali i fekalna kanalizacija.

Poplave su u predhodnom periodu ugozile prigradske puteve i ulice, jer su bujične vode odnele nasipan tucanik, pa je bilo nemoguće dolaziti do kuća.

U mnogim naseljima gde se obavljaju komunalni radovi, poput asfaltiranja i izrade kanala za kišnu kanalizaciju, dešava se da mašine ostaju na licu mesta i ne rade nekoliko dana, pa su građani zabrinuti da posao neće biti doveden do kraja.

Gradonačelnik Kragujevca kaže da građani ne treba da brinu i da će sve što je dogovoreno biti i urađeno.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu