Izgradnja četvrtog paviljona Studentskog centra u Kragujevcu u završnoj fazi - iKragujevac


Vesti

Izgradnja četvrtog paviljona Studentskog centra u Kragujevcu je u završnoj fazi.

Planirano je da svi radovi budu obavljeni od 20. do 25. oktobra, a potom sledi tehnički prijem objekta koji će biti realizovan tokom novembra.

Stanari novoizgrađenog paviljona useliće se u studentske sobe početkom decembra.

Izgradnju četvrtog paviljona sa milion trista hiljada evra finansira Centralna evropska banka uz posredovanje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U tri paviljona Studentskog centra u Kragujevcu smešteno je 634 studenta koji se školuju na fakultetima ovdašnjeg Univerziteta.
Smeštajni kapaciteti u novom, četvrtom paviljonu biće obezbeđeni za još 147 studenta.

Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sa kupatilima, a osim soba u novom paviljonu biće i čitaonice.

Radovi oko finaliziranja izgradnje su u punom jeku, a planirano je da kompletna gradnja bude završena najdalje do 25. oktobra.

Kragujevački Univerzitet izgradnjom novog paviljona Studetskog centra u Kragujevcu zadovoljiće sve smeštajne potrebe kragujevačkih studenta.

Kao i u novu školsku godinu, u Dom se najpre useljavaju studenti prve godine studija, a potom i studenti starijih godina.

Preko 680 studenata koji će stanovati u četiri paviljona Studentskog centra imaće dobre uslove tokom školovanja.

Izgradnjom novog četvrtog paviljona biće povećani smeštajni kapaciteti pa će vrlo mali broj studenata ostati ispod crte za razliku od predhodnih godina.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja finansiraće uređenje partera oko četvrtog paviljona a za te poslove iz kase ministarstva izdvojeno je 5 miliona dinara.

Ministarstvo će u skladu sa zakonom uraditi sistematizaciju za nova radna mesta za nekoliko zaposlenih koji će raditi u novoizgrađenom četvrtom paviljonu.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu