Za javne radove angažovano 110 osoba sa invaliditetom - iKragujevac


Vesti

U okviru javnih radova na teritoriji Kragujevca, ove godine radno je angažovano 110 nezaposlenih osoba sa invaliditetom.

U kragujevačkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje kažu da je za te namene izdvojeno oko 16 miliona dinara.

Javni radovi koji su počeli krajem maja i početkom juna, traju četiri meseca.

Nezaposleni koji su angažovani u okviru javnih radova su prijavljeni na privremene i povremene poslove i za vreme trajanja radova primaju novčanu naknadu u iznosu od 22 hiljade dinara.

Nacionalna služba za zapošljavanje snosi troškove izvođenja javnih radova poslodavcu do dve hiljade dinara i troškove obuke, ukoliko je neophodno da nezaposleni koji će biti angažovani za realizaciju javnog rada steknu neko određeno znanje ili veštinu.

Angažovanjem osoba iz kategorije teže zapošljivih ostvaruje se socijalna komponenta, navode u kragujevačkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje i dodaju da izvođači, tokom trajanja javnih radova, uspevaju da odrade poslove koji su u opisu njihove delatnosti, a koje ne stižu da odrade u okviru redovnih aktivnosti, što je značajno za lokalnu zajednicu.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljvanje u Šumadiji je više od 27 hiljada nezaposlenih.

U Kragujevcu je nešto više od 17.200, ali u kragujevačkoj filijali tvrde da je u poređenju sa prethodnim godinama pristutan trend smanjenja broja nezaposlenih.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu