RUSKE FILMADŽIJE ZALJUBILE SE U ŠUMADIJSKO SEOCE DULENE: Još kad čujete koji će glumac baš tu da snima film! (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Prema najavi Dejana Milenkovića, predsednika MZ Dulene, ekipa jedne poznate producentske kuće posetiće danas ovo selo zajedno sa partnerima iz Rusije.

Producentska ekipa navodno izviđa teren za snimanje novog filma Miloša Bikovića u prelepom krajoliku Šumadije. Prema pisanju sajta Srbijuvolimo, selo Dulene je najjužnije selo opštine Kragujevac u srcu Šumadije i ima oko 150 stanovnika.

1915397_screenshot-20190714-071429-com.facebook.katana_ff.jpg

Kroz Dulene teče mala reka Dulenka koja se sliva u najveću klisuru Šumadije od Dulena do Rekova (17 km). Planina dulenski Crni vrh (897 m) je najviša tačka Kragujevca i celog okruga Šumadije.

Selo se nalazi u dolini reke Dulenke i deli se u centru na Donju i Gornju malu. Početak sela (Donja mala) se nalazi na oko 400 m nadmorske visine, kraj sela (Gornja mala) na preko 500 m nadmorske visine.

Sam centar sela se nalazi na oko 460 m. Oko Dulena se nalaze osim Crnog vrha planine Golo brdo, Vis, Matinac, Lisa, Rašje, Veliko Cerije, Kriva kosa, Karaula i Zelena.

Dulene je poznato i po staroj šumadijskoj arhitekturi i lepim belim kućicama.

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu