Skoro 11.000 elektronskih prijava za upis dece u vrtiće - iKragujevac


Vesti

Elektronsku prijavu za upis dece u predškolske ustanove putem usluge eVrtić tokom aprila podnelo je 10.850 roditelja u Beogradu, Novom Sadu, Inđiji, Smederevu, Kragujevcu, Svilajncu, Kikindi i Beočinu.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za IT i e-upravu, u Beogradu je čak 46 odsto roditelja koji su prijavili dete u predškolsku ustanovu to uradilo korišćenjem usluge eVrtić.

Iz Kancelarije podsećaju da je prijava deteta u predškolsku ustanovu preko nacionalnog portala eUprava od ove godine omogućena u 17 gradova i opština zahvaljujući usluzi eVrtić. Usluga eVrtić omogućava lakši, brži, potpuno elektronski i besplatan način prijave deteta u predškolsku ustanovu, a roditelji više ne moraju da odlaze na šaltere prilikom upisa dece u predškolske ustanove.

Elektronsko podnošenje prijave se vrši popunjavanjem onlajn obrasca, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih, prebivališta i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer su podaci automatski dostupni putem informacionih sistema eUprave.

Elektronska usluga upisa dece u predškolske ustanove biće dostupna u Zrenjaninu od 3. do 17. maja, Sremskoj Mitrovici od 3. do 31. maja, Irigu od 6. do 31. maja, Jagodini od 6. do 31. maja. Zatim, u Somboru od 6. do 17. maja, Vršcu od 6. do 17. maja, Šapcu 9. do 24. maja, Kruševcu od 24. maja i biće dostupna tokom cele godine, a u Žablju će konkurs biti dostupan u toku maja, a naknadno će biti objavljen početak rada usluge.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu