UHAPŠENI KRAGUJEVČANI ZBOG UTAJE POREZA: Oštetili državu za 50 miliona dinara, traga se za trećim počiniocem - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - Po nalogu Osnovnog javnog tužioca u Kragujevcu, nakon provere privrednog subjekta iz Kragujevca zbog utaje poreza od 50,3 miliona dinara uhapšeno je dvoje osumnjičenih, dok je za trećim raspisana potraga, saopštila je danas Poreska uprava.

Sumnja se da je odgovorno lice privrednog subjekta je tokom 2016. i 2017. godine, uz pomoć još dvoje osumnjičenih, izvršilo krivično delo poreske utaje čime je oštetio budžet Republike Srbije za više od 50,3 miliona dinara.

U saopštenju Poreske uprave se precizira da se osumnjičeni tereti da je prodao "na crno“ oko 6.000 kubika betona, kao i 6.700 kubika drugog građevinskog materijala u vrednosti od oko 46 miliona dinara.

Zatim je, kako se dodaje u saopštenju, postavljanjem oglasa na sajtu "Polovni automobili", prodao "na crno“ motorna vozila fizičkim licima u vrednosti od 46,3 miliona dinara, a kupcima je izdao lažne račune drugih privrednih društava.

Prihod koji je ostvario, zadržao je za sopstvene potrebe umesto da ih prikaže u svojim poslovnim knjigama i na taj način je izbegao plaćanje PDV-a, poreza po odbitku i poreza na dobit pravnih lica, navodi Poreska uprava.

Osumnjičenim licima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, u kom roku će uz krivičnu prijavu biti privedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu