OBUKA U KNIĆU: Digitalne i preduzetničke veštine za žene u ruralnim područjima - iKragujevac


Vesti

Dvadeset žena opštine Knić će, od 25.do 29. novembra 2018. godine, imati priliku da steknu ili unaprede znanja i veštine iz oblasti informacionih tehnologija i preduzetništva, na besplatnoj obuci koju organizuju Udruženje “Jednake mogućnosti” i opština Knić. Obuka će se odvijati u Srednjoj školi u Kniću , u okviru projekta „Digitalne i preduzetničke veštine za žene u ruralnim područjima“.

Bilo da su se već upustile u preduzetničke vode, ili tek razmišljaju da započnu posao, bilo da već imaju proizvod koji može da izađe na tržište, ili tek maštaju o njemu, polaznice obuke će biti osnažene da se bore sa izazovima tržišta, konkurencije, marketinga …. Veštine rada na računaru i poslovanja u digitalnom svetu omogućiće im da budu konkurentne, uspešne i produktivne. Sva predavanja sadrže teoretski i praktični deo i drže ih eksperti iz navedenih oblastil.

Projekat pod nazivom “Digitalne i preduzetničke veštine za žene u ruralnim područjima” podržavaju Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) i Evropska unija, u okviru većeg projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“. Podršku pružaju i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnosti i Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije.

Osim opštine Knić, ovaj projekat će biti realizovan i u opštinama Ivanjica, Kuršumlija, Ljubovija, Medveđa i Majdanpek. Uvereni smo da će ekukovane i osnažene žene iz svih ovih sredina postati deo mreže, da će se dodatno podržavati, razmenjivati znanja i pomagati novih preduzetnicama.

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu