KRAGUJEVAC: Znatno smanjene liste čekanja na kardiologiji - iKragujevac


Vesti

Nakon reorganizacije Odeljenja interventne kardiologije Klinike za kardiologiju Kliničkog centra Kragujevac i uvođenja evropskih standarda i protokola u rad odeljenja, došlo je do značajnog smanjenja liste čekanja.

Od 1. septembra 2018. godine, na listi čekanja za intervenciju bilo je preko 620 pacijenata, koji su čekali na dijagnostiku i terapiju. Samo dva meseca kasnije, Odeljenje za interventu kardiologiju dostiglo je planirani cilj, po kojem je na listi čekanja trebalo da bude manje od 400 pacijenata.

Analizom broja terapeutskih zahteva u prethodnih 10 meseci, pre promene rukovodstva, mesečno je obavljano oko 250 procedura.

Postavljanjem doc. dr Vladimira Zdravkovića za načelnika Odeljenja interventne kardiologije, koji je primenio svoje znanje i iskustvo iz nemačkih klinika, u kojima je radio pre povratka u Klinički centar Kragujevac, prosečan broj terapeutskih procedura je porastao na oko 350 mesečno, što je povećanje od 35 procenata u odnosu na raniji period.

Ovi izvanredni rezultati su postignuti, uprkos činjenici da su Klinički centar Kragujevac napustila dva iskusna interventna kardiologa radiologa.

U Kliničkom centru Kragujevac se očekuje da će ovakav pozitivan trend smanjenja listi čekanja biti prisutan i na drugim klinikama zdravstvene ustanove.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu