Besplatne operacije za mališane u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Jedan od najpoznatijih svetskih stručnjaka spinalne ortopedije Norberto Ventura, ponovo je u Kragujevcu. Lekar je na Univerzitetskoj klinici u Barseloni, u kojoj se odnedavno leči četvorogodišnji Dušan Todorović.

Na poziv našeg proslavljenog rukometaša, Dragana Škrbića, i resornog ministarstva, pomogao je oko prijema dečaka u bolnicu.

„Pozvao me je Dagan Škrbić, da pomognem, da se mali Dušan smesti na kliniku u Barseloni. Otišao sam u bolnicu, razgovarao sa kolegama, pa je odmah primljen, hospitalizovan i započeto je lečenje“, objašnjava Norberto Ventura sa Univerzitetske klinike „Sent Džon de Deu“ u Barseloni.

Doktor Ventra, jedan je od španskih ortopeda koji u Kliničkom centru u Kragujevcu, besplatno operišu pacijente s najtežim deformitetima kičme. Pre tri meseca Anđeli Stanišić uradio je halotrakciju.

„Ugojila sam se tri kile, toliko nisam imala već deset godina, bolje dišem, život mi je mnogo bolji sad“, ističe Anđela Stanišić.

„Ovo je dalo stvarno izvanredne rezultate. I krv joj je bolja, i protok vazduha, sve, sve je odlično“, dodaje Anđelina majka Marija Stanišić.Na pregledu mališani iz cele Srbije. Doktor Ventura, u saradnji sa kolegama iz Kragujevca, do kraja sedmice, uradiće pet operacija.

Ovo je već šesti put da španski ortopedi u Kragujevcu obavljaju zahvate zbog kojih su naši građani do sada upućivani u inostranstvo. Klinički centar tako postaje nacionalna referentna ustanova za lečenje deformiteta kičmenog stuba.

Klinički centar u Kragujevcu, uz podršku Ministarstva zdravlja, više od godinu dana sarađuje sa vodećim španskim ortopedima. Do sada je, uz učešće i naših lekara, obavljen veći broj najkomplikovanijih operacija kičme. Naši pacijenti, među kojima i mnogo dece, po najsavremenijim svetskim procedurama, sada mogu da se leče o trošku države.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu