SEKIROM NA MUŽA: Nakon svađe zgrabila sekiru i udarila supruga u glavu - iKragujevac


Vesti

Novosađanku Lidiju N. (43) policija je uhapsila juče u prepodnevnim satima, zbog sumnje da je pokušala da ubije Dušana D. (51). Ona je njega udarila sekirom po glavi i nanela mu teške povrede, zbog kojih je zadržan u Kliničkom centru Vojvodine.

Nemilom događaju je, saznajemo, prethodila svađa između njih dvoje u kući sa brojem 7 u Jesenjinovoj ulici u Novom Sadu. Lidija i Dušan su, navodno, prethodnih nekoliko godina živeli kao vanbračni supružnici.

U noći između petka i subote, negde oko ponoći, između njih je došlo do prepirke i svađe, a onda je Lidija u jednom trenutku dograbila sekiru, i ušicama, odnosno tupim delom sekire, Dušana jednom udarila u predelu glave. Dva sata kasnije, pedesetjednogodišnjak je primljen u Urgentni centar sa teškim povredama.

- Pacijentu su konstatovane teške povrede glave i lobanje - izjavio je Siniša Knežević, portparol Kliničkog centra Vojvodine. - Posle ukazane lekarske pomoći i dijagnostike, premešten je na Kliniku za neurohirurgiju i njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Stanare Jesenjinove ulice juče je iznenadilo saznanje da je kuća sa brojem 7, u noći između petka i subote, bila poprište krvave drame.

Pročitajte još: Sekirom ubila pa raskomadala muža, a prijavila policiji da je nestao!

- Ništa nisam čula niti videla, iako sam u komšiluku - kaže sredovečna žena, ne želeći da joj se ime objavljuje u novinama. - Ženu slabo poznajem, ali sam je viđala da radi u bašti, a pre nekoliko dana je sadila cveće. Otprilike pre tri godine se tu doselila, a da li su njih dvoje bili u vezi, i u kakvoj, nije mi poznato.

Pojedine komšije napominju da se Dušan pre nekoliko godina razveo od supruge sa kojom ima dvoje odrasle dece, i da se Lidija navodno pre tri godine doselila u tu kuću. On je, kažu, često odsutan, navodno živi u inostranstvu, a u Novi Sad dolazi povremeno.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu