SAKUPLJANJE DONACIJA I HRANE U KRAGUJEVCU: Danas je DAN NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA! - iKragujevac


Vesti

Četvrti april ustanovljen je kao zvanični datum kada bi trebalo da se setimo svih tih nežnih bića koja tumaraju ulicama u potrazi za hranom, vodom i sigurnim skloništem. A zašto? Životinje koje žive na ulici, prepuštene su same sebi, pa su česte žrtve zlostavljanja, mučenja, a stalno su izložene i različitim opasnim bolestima. Za sve što im se dešava, životinje su najmanje krive...

Tim povodom će danas u periodu od 16 do 18h ispred hotela „Zelengora“ u centru grada biti pult Crvene šapice koja organizuje sakupljanje donacija i hrane za napuštene, bolesne i povređene životinje kojima je potrebna naša pomoć.

Sa njima će biti neki od napuštenih mališana koji traže dom, dođite da ih upoznate, možda baš neko od njih postane vaš ljubimac i najbolji prijatelj. Dođite, čekaju vas da zajedno obeležite ovaj dan sa željom da bude što manje napuštenih životinja. 

Kako ne bi bilo nedoumica, postoji još jedan datum koji je posvećen napuštenim životinjama, a to je treća subota avgusta. Inicijativa da ove životinje imaju svoja dva dana u godini potekla je od holandskih aktivista, a sve radi podsticanja svesti o važnosti ovog problema.

Na današnji dan posebno je važno pomenuti veliki broj ljudi koji se volonterski brine o napuštenim životinjama. Iako se svakodnevno susreću sa osudama, finansijskim i drugim problemima, oni srećom ne odustaju. Da ih nema - smrtnost napuštenih životinja, prvenstveno pasa i mačaka, bila bi mnogo veća.

Možda vam se čini da je današnji dan baš kao i svaki drugi – ali ne mora da bude! Učinite ga posebnim za nekog psa koji se mota u obližnjem parku, za macu koja se skućila u podrumu vaše zgrade.

Danas, bilo da ste ljubitelj životinja ili niste, ugrizite se za jezik i prećutite to grubo „Pis“ ili „Marš“. Umesto toga bi bilo lepo da svi pomilujemo ili nahranimo biće koje okrutno nazivaju lutalicom...  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu