JEZIVO SVEDOČENJE UBICE IZ KRAGUJEVCA KOJI JE ZADAVIO 20 GODINA STARIJU LJUBAVNICU: Obilazio sam Vesnin leš, verovao sam da je vaskrsla! (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Kragujevčanin Milan Mladićević (30) uhapšen je zbog sumnje da je 24. marta, posle svađe, zadavio 56-godišnju Vesnu Grujičić, nakon čega je iz njenog stana ukrao zlato i mobilne telefone. Mladićević i žrtva Vesna Grujičić su već izvesno vreme bili u emotivnoj vezi uprkos velikoj razlici u godinama. Prošle subote došao je u njen stan i posvađali su se.

Viši sud u Kragujevcu odredio je pritvor do 30 dana Milanu Mladićeviću (30) iz tog grada zbog sumnje da je prošle subote golim rukama zadavio svoju partnerku Vesnu Grujičić (56), iz čijeg stana je potom ukrao dragocenosti i tehničke uređaje.

Protiv Mladićevića podneta je krivična prijava za teško ubistvo iz koristoljublja, a za koje je zaprećena maksimalna kazna od 40 godina zatvora.

Inspektori su ga uhapsili u lokalnoj kafani kod gradske pijace. Na saslušanju je priznao zločin, tvrdeći da je s Vesnom bio u emotivnoj vezi oko godinu dana, a da su se tog dana posvađali.

- Ona mu je udarila šamar, posle čega je izgubio kontrolu i rukom je uhvatio za vrat. U nekoliko navrata, prema sopstvenom priznanju, vraćao se na mesto zločina, kako je rekao, „u nadi da je vaskrsla“. Tom prilikom iz stana je uzeo nakit, telefon i tehniku, koje je policija i pronašla u njegovoj kući. Sredio je i stan u nadi da će ukloniti svoje tragove, a nesrećnu ženu je premestio u krevet. Kako je ispričao istražiteljima, i on i Vesna voleli su da piju - kazao je izvor iz istrage, napominjući da će tužilaštvo najverovatnije naložiti neuropsihijatrijsko veštačenje.

Zaposleni u kafani u kojoj je Mladićević bio svakodnevni gost opisuju ga kao čudaka.

- Pričao je da je izgubio posao u „Gradskoj čistoći“. Sedeo je, ćutao i pio, slabo je komunicirao s drugim ljudima - kaže konobarica iz te kafane.

Uhapšeni je živeo u naselju Korićani s majkom, inače učiteljicom u penziji.

- Nikada ne bismo rekli da on može da ubije. Bio je dobar dečko, povučen. Svuda je išao s majkom - kažu komšije.

I u „Gradskoj čistoći“, gde je radio, sećaju ga se kao „finog i povučenog mladića“.

Podsetimo, leš nesrećne žene pronašao je tri dana nakon ubistva njen sin, koga su zabrinute komšije pozvale tvrdeći da Vesnu nisu videli nekoliko dana. Iako se u prvo vreme verovalo da je u pitanju prirodna smrt, istraga je pokrenuta nakon što je utvrđeno da je žrtvi skinut prsten s ruke, kao i da su iz stana nestale sve dragocenosti.

Sudeći po informacijama koje su objavljivali na svojim Fejsbuk profilima, ubica i žrtva se poznaju od 23. avgusta 2017. godine, kada je Milan prvi put šerovao neku od Vesninih objava. Zanimljivo je da je na dan ubistva, 24. marta ove godine, promenio i svoju naslovnu fotografiju. Nesrećna žena je tog istog dana, u devet sati ujutru, objavila fotografiju na kojom je sa unučetom i ćerkom.

Kako se Vesna Grujičić nije javljala svojoj odrasloj deci, sinu i ćerki iz prethodnog braka, oni su se zabrinuli šta je sa njom. I kolege su se takođe zabrinule jer Vesni nije bilo svojstveno da ne dođe na posao a da im ne javi razlog svog odsustva. Sin koji živi u Kragujevcu u utorak, 27. marta, došao je do majčinog stana i naišao na zaključana vrata. Pozvao je komšije, pa su obili vrata i zatekli mrtvu Vesnu.

Vesnin sin je pomislio da je žena umrla prirodnom smrću, pa nije tražio da se uradio obdukcija i zakazao je sahranu.

- U međuvremenu iz Crne Gore došla je ćerka žrtve. Mlada žena je, za razliku od brata, primetila da u majčinom stanu nedostaje nekoliko stvari, kao što su televizijski aparat, mobilni telefoni. Takođe je uočila da na mestu na kome je majka držala nakit nema zlata - napominje izvor “Blica” upoznat sa istragom i dodaje da je odmah o svemu obavestila brata i zajedno su sve prijavili policiji.

Umesto planirane sahrane, telo Vesne Grujičić je poslato na obdukciju i utvrđeno je da žena nije umrla prirodnom smrću, već da je zadavljena.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu