TEŠKA TRAGEDIJA: Deca "audijem" jurila kroz grad, jedan dečak POGINUO - iKragujevac


Vesti

Pavle Dončić (14) poginuo je pre dva dana u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Vranju, M. V. (14) je teško je povređen, dok je treći dečak lakše povređen.

Ova stravična saobraćajna nesreća dogodila se u Pražarskoj ulici u Vranju oko tri sata posle ponoći, a za volanom automobila smrti "audijem 80" sedeo je jedan od ove trojice maloletnika!

Kako pričaju stanari Pražarske ulice koji žive pored mesta gde su se deca u automobilu slupala oko 2.45 minuta, probudilo ih je zapomaganje deteta na ulici.

- Čuli smo snažan udarac! Ni pomislili nismo da je neko poginuo. Međutim, nekoliko minuta kasnije ulicom je počelo da odzvanja panično dozivanje upomoć. Istrčali smo ispred kuća i užasnuli se kad smo ih videli. Auto je bio prevrnut na krov, potpuno uništen - priča jedan od komšija koji živi u blizini napuštenog placa u koji su se dečaci survali.

Kako priča očevidac, automobil koji je vozio jedan od maloletnika prvo je udario u betonsku banderu koju je potpuno srušio, a zatim u betonsku ogradu kojom je bio ograđen plac.

- Koliko su brzo vozili probili su ogradu, a od siline udara auto se prevrnuo na krov. Jedan od komšija nam je rekao da je dečak koji nije mnogo povređen odmah radio alko-test i da se ispostavilo da nije bio pijan - kaže stanar Pržarske ulice.

Otac stradalog dečaka jedva je juče mogao da priča.

- Sin mi se javio telefonom pred ponoć da hoće da spava kod druga. Uzeli su kola od oca njegovog druga. Gde su i zbog čega bili kolima, ne znam. Pavle je bio druželjubiv i umiljat. Teško mi je više da pričam - utučen je od bola otac Radmilo.

Prema rečima portparola Policijske uprave u Vranju Dragana Stamenkovića, saobraćajna nesreća desila se kada je jedan od četrnaestogodišnjaka koji je upravljao "audijem 80" vranjskih registracija na raskrsnici izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i uleteo u dvorište kuće, gde su se kola prevrnula. Ko je sedeo za volanom, istragom tek treba da bude utvrđeno.

Tugu što su ostali bez prijatelja izrazili su i Pavlovi drugari na njegovom Fejsbuk profilu. Tokom čitavog dana, porukama koje slamaju srca opraštali su se od svog drugara. I na Fejsbuku M. V. (14) koji se nalazi u teškom stanju prijatelji su ostavljali poruke podrške, moleći ga da izdrži.

Pavle Dončić je sahranjen na Šapranačkom groblju u Vranju.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu