Ovako se Kragujevčani bore sa vrućinom! - iKragujevac


Vesti

Na otvorenim i zatvorenim bazenima Sportskog centra "Park" u Kragujevcu osveženje je danas potražilo više od 4.000 kupača što je rekordna poseta od početka sezone.

Predstavnica Sportskog centra "Park" Mirjana Stevanić je rekla agenciji Beta da je na otvorenim bazenima spas od vrućine pronašlo blizu 3.000 kupača, dok je na zatvorenim bazenima zabeležen dolazak oko 600 posetilaca.

Na plaži jezera u Šumaricama, gde se ne naplaćuje ulaz, danas se rashlađivalo oko 1.000 ljudi.

Kragujevačke ulice su skoro puste jer su, kako kažu u Zavodu za hitnu medicinski pomoć, Kragujevčani prihvatili upozorenja da ne izlaze od 10 do 17 časova.

U Hitnoj pomoći nije zabeležen veći broj intervencija nego je uobičajeno, građani su uglavnom tražili telefonom savete lekara.

U dežurnoj službi Vodovoda kažu da je potrošnja vode povećana za oko 30 odsto i troši se 100 litara vode u sekundi.

Uputili su apel potrošačima da racionalno troše vodu uz upozorenje da bi moglo da dođe do problema u snabdevanju ako tropski talas potraje.

U dispečerskoj službi Elektrošumadije kažu da je snabdevanje strujom normalizovano posle kvara, oko 11.30 časova na vodu u Ilićevu zbog čega oko jedan čas nije bilo struje za oko 14.000 potrošača u nekoliko naselja i centru grada.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu