Počeo ispit za profesionalne upravnike zgrada - iKragujevac


Vesti

Pismeni deo ispita za sticanje licence za profesionalnog upravnika održan je danas u Privrednoj komori Srbije i u regionalnim komorama u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Kraljevu. Polagalo je 226 kandidata, rezultati testa biće objavljeni na sajtu PKS krajem jula, a usmeni ispiti organizovani počev od 2. avgusta u PKS.

Taj deo ispita obuhvatio je četrdeset pitanja - po deset iz svake tematske oblasti predviđene Pravilnikom o programu ispita i načinu polaganja ispita, uslovima za sticanje i oduzimanje licence za profesionalnog upravnika i sadržini registra profesionalnih upravnika.

To su pravni okvir, administrativni i finansijski aspekti upravljanja zgradom, održavanje zgrade i bezbednosne procedure, i komunikacija.

Za kandidate koji polože pismeni deo biće organizovan usmeni ispit pred petočlanom komisijom.

"Uspešnim okončanjem ispita budući profesionalni upravnici stiču licencu za obavljanje ove zahtevne profesije.

Sledeći korak je upis u registrar profesionalnih upravnika, što se najranije može očekivati sredinom avgusta, odnosno po okončanju svih neophodnih koraka i procedura u vezi sa realizacijom ispita.

Naredni ispitni rok se može očekivati u septembru.

Istovremeno, PKS će nastaviti sa organizacijom obuka, kako bi se svima zainteresovanim kandidatima za obavljanje poslova upravljanja zgradama omogućila i priprema za ispit, kao i priprema za kvalitetno obavljanje posla", objasnila je Mirjana Kovačević, direktorka Sektora za edukaciju PKS.

Izvor: RTV

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu