BRAVO! Kragujevčani osvojili nagrade na 30. Saboru frulaša Srbije "Oj Moravo" u Prislonici - iKragujevac


Vesti

Sinoć je u Prislonici, završen 30. Sabor frulaša "Oj Moravo." Po odluci stručnog žirija u savremenom sviranju uz pratnju orkestra najbolji je bio Lukić Janko iz Kragujevca, dok su drugo i treće mesto osvojili Darko Prelić iz Nove Varoši i Bogdan Lukić iz Kragujevca.

U frulaškom nadmetanju u ovoj kategoriji učestvovalo je 11 frulaša koji su učešće u finalnom takmičenju u Prislonici osvojili na predtakmičenjima u Osaonici kod Žagubice, Boljevcu, Rači kod Kragujevca, Vranjskoj banji, Igrošu kod Brusa i Iđošu kod Kikinde.

Stručni žiri činili su: Katarina Azanjac, kompozitor Zoran Hristić, frulaš Veljko Kokorić, etnomuzikolog prof. dr Dimitrije Golemović i majstor frule Vlade Baralić.

Nagradu za najbolje odsvirano kolo osvojio je Veljko Mihajlović iz Leskovca, dok je pobednik u kategoriji najbolje odsvirane pesme Andreja Trajkovski iz Novog Pazara. Najupečatljiviji scenski nastup imala je Dajana Đokić iz Brusa, a publici se najviše dopalo muziciranje Dimitrija Nikolova iz Leskovca.

Ovogodišnja povelja za doprinos razvoju frulaštva u Srbiji pripala je dvojici frulaša i to Slobodanu Vukićeviću iz Čačka I Jovici Arsenijeviću iz Zvečana.

U dvodevnom takmičenju na ovom starom muzičkom instrumentu u Prislonici učestvovalo je preko 70 takmičara u različitim kategorija.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu