Mališani su uživali! Sjajni utisci sa vodičke tura za osnovce - iKragujevac


Vesti

Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ realizovala je prvu vodičku turu za učenike osnovnih škola u okviru akcije „Leto u gradu“.

 Učenici su panoramski razgledali grad i uz priču turističkog vodiča turističke organizacije i upoznali se sa kulturno-istorijskim znamenitostima. Takođe, oni su posetili dve prirodne atrakcije, Botaničku baštu i Prvi javni slatkovodni Akvarijum.

U Botaničkoj bašti ih je dočekao dipl. biolog Nikola Nikolić, zaposlen na Institutu za biologiju Prirodno-matematičkog fakulteta. On je na izuzetan način primeren uzrastu, govorio đacima o različitim biljkama zasađenim u tom kompleksu. Učenici su se upoznali sa biljkama našeg područja, ali i sa dalekih destinacija kao što je Kina. Deca su njegovo izlaganje slušala sa interesovanjem, postavljajući brojna pitanja dok su za osveženje brali piskavce.

Sledeća atrakcija koju su posetili bio je Akvarijum u kojem su najveću pažnju privukle ribe našeg podneblja i gmizavci.

Vrativši se na mesto polaska, na trg „Kod Krsta“, učenici su razdragani izlazili iz autobusa i roditeljima pričali utiske sa vodičke ture dok su oni komentarisali da je organizovanje ovakvih događaja „pun pogodak“.

Izvor: Gtokg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu