Kragujevac domaćin Međunarodnog turnira u rvanju - iKragujevac


Vesti

Kragujevac će 1. i 2. jula biti domaćin 31. Međunarodnog turnira u rvanju grčko – rimskim stilom za seniore “Ljubomir Ivanović - Gedža“, koji će biti održan u hali “Jezero“. Očekuje se učešće oko 80 reprezentativaca. Dolazak su do sada potvrdili predstavnici Hrvatske, Irana, Mađarske, Rumunije, Moldavije, Francuske, Rusije, Bugarske, SAD - a, Austrije i naravno reprezentacija Srbije.

Eliminacione borbe i repesaž za kategorije do 59, 71, 85 i 130 kilograma biće održane danas, 1. jula, od 10 do 13 časova. Ceremonija svečanog otvaranja planirana je u 18 časova, a nakon toga slede mečevi za prvo i treće mesto. Eliminacione borbe i repesaž za kategorije do 66, 75, 80 i 98 kilograma na programu su 2. jula od 10 do 13 časova, a od 17 do 18,30 sati slede mečevi za prvo i treće mesto.

Turnir “Ljubomir Ivanović – Gedža“ je jedan od najstarijih i najjačih turnira koji se nalazi u kalendaru Svetske rvačke federacije. Turnir organizuje Rvački savez Srbije u saradnji sa Rvačkim klubom “Radnički“, a podršku je pružio i grad Kragujevac.

Ovaj Međunarodni turnir predstavlja značajan sportski događaj za Kragujevac koji je prvi put dobio priliku da bude domaćin tog takmičenja – istakao je Nikola Urošević pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta. To će biti ne samo praznik sporta i rvanja, nego i generalna proba za većinu takmičara pred Svetsko prvenstvo u Francuskoj. Ulaz na turnir je slobodan i koristim priliku, istakao je Urošević, da pozovem građane, a naročito mlade da prisustvuju turniru i pruže podršku takmičarima. Jer, uspeh organizacije turnira zavisi i od dobre posete. To bi omogućilo RK “Radnički“ da se opet kandiduje za domaćina.

Inače, Ljubomir Ivanović Gedža je bio najuspešniji trener i selektor reprezentacije Jugoslavije. Postavio je temelje rvačkog sporta i u Kragujevcu, gde je 1970. godine osnovao Rvački klub “Radnički“.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu