U RTK isplaćene otpremnine za 35 zaposlenih, u televiziji ostaje 24 zaposlena - iKragujevac


Vesti

Iz Radio-televizije Kragujevac, čija je privatizacija raskinuta u januaru dobrovoljno uz isplatu otpremnina otišlo je ;35 od 59 zaposlenih.

Zaposleni koji su se opredelili za socijalni program danas su potpisivali rešenja o prestanku radnog odnosa kao i sporazum o načinu isplate svih zaostalih zarada i drugih naknada u proteklih godinu dana.

Otpremnina po godini staža iznosi 200 evra.

- Od socijalnog programa odustalo je 14 koji su prvobitno u anketi bili medju 49 radnika koji su prihvatili dobrovoljni odlazak iz preduzeća, a danas su se o svojoj novoj odluci izjasnili u pisanoj izjavi - rekla je direktorka RTV Kragujevac Irena Veličković.

Na njihovo "predomišljanje" najviše je uticala najava gradske vlasti o skorom preuzimanju osnivačkih prava u RTV Kragujevac.

Ministarstvo finansija prebacilo je sredstva u visini od 22,3 miliona dinara za isplatu otpremnina po državnom socijalnom programu za 49 zaposlenih u RTV Kragujevac. Regionalna RTV Kragujevac je privatizovana u oktobru 2015. godine, Ministarstvo privrede je raskinulo kupoprodajni ugovor sa biznismenom Radoicom Milosavljevićem iz Kruševca u januaru 2017.

Od tada je kapital ove medijske kuće u državnom registru akcija i udela, a u RTV Kragujevac je imenovan privremeni zastupnik državnog kapitala.

(Blic)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu