Inicijativa za postavljanje spomen bisti Josifu Šlezingeru i Dimitriju Davidoviću - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće, na jučerašnjoj sednici usvojilo je i uputilo Skupštini grada na razmatranje Nacrt odluke o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Kragujevca kao i Nacrt Plana generalne regulacije “Naselja Šumarice“.

Članovi Gradskog veća saglasili su se i sa Nacrtom odluke o postavljanju spomen bista kompozitoru Josifu Šlezingeru i piscu Sretenjskog ustava Dimitriju Davidoviću. Ukoliko Skupština grada usvoji ovaj predlog, spomen bista Šlezingeru biće postavljena na prostoru između Muzičke škole “Dr Miloje Milojević“ i Knjaževsko-srpskog teatra, a spomen bista Dimitriju Davidoviću u neposrednoj blizini zgrade Stare skupštine. Veće je prihvatilo i Nacrt odluke o davanju saglasnosti na Program o izmenama i dopunama Programa poslovanja Javnog stambenog preduzeća Kragujevac za 2017. godinu.

Usvojeni su i predlozi zaključaka o davanju saglasnosti Gradskoj upravi za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj za pokretanje otvorenog postupka javne nabavke za uslugu izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju “Čaurnice“, “Amidžinog konaka“, dogradnju depoa Istorijskog arhiva, izgradnju objekta Šarenog konaka, za Knjaževsko-srpski teatar i Zavod za zaštitu spomenika kulture, kao preduslov za početak realizacije projekta “Kragujevac u fokusu – prva prestonica kulture“ koju grad Kragujevac realizuje u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu