Najveće interesovanje za nabavku sitne mehanizacije - iKragujevac


Vesti

Za realizaciju Programa podsticaja razvoja poljoprivredne proizvodnje u ovoj godini, iz gradskog budžeta planirano je 14 miliona dinara, od čega će najveći deo biti izdvojen za programe subvencija, oko 9,5 miliona dinara. Najveće interesovanje vlada za nabavku sitne mehanizacije kao što su priključne mašine za prskanje voća – atomizeri i prskalice, sakupljači sena, kosačice i dr.

Najveće interesovanje za nabavku sitne mehanizacijeNajveći iznosi su planirani za nabavku nove mehanizacije 3,6 miliona dinara, za reproduktivni materijal 1,4 miliona, osiguranje useva i životinja 1,3 miliona i podizanje novih zasada. Kod realizacije se ispostavilo da je najveće interesovanje vladalo za nabavku mehanizacije, dok je najmanje interesovanje vladalo za osiguranje useva, tako da smo u okviru tog programa od planiranih 1,3 miliona dinara realizovali samo 80 000 dinara. Takođe je malo interesovanje vladalo za sadnice, dok je veliki odziv bio za program veštačkog osemenjavanja. Zbog toga smo odlučili da napravimo izmenu programa kojim ćemo planirana sredstva za programe za koje nije vladalo veliko interesovanje preusmeriti na programe za koje smo primili veći broj zahteva – kaže Miroslav Paunović, načelnik Gradske uprave za privredu.

Nakon izmene programa, ukupan iznos subvencija za nabavku mehanizacije biće oko 5 miliona dinara, pa u ovoj upravi smatraju da će ta sredstva biti dovoljna da se realizuju svi zahtevi do oktobra, do kada program traje. Inače, ovaj program predviđa učešće grada u vrednosti do 40% od ukupnog iznosa bez PDV-a, a maksimalni iznos je do 60 000 dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu