Kragujevac dobija filmski grad i industrijsku zonu?! - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac predstavio je u Kini, na sajmu Put svile u Sianu, svoje potencijale i nameru da privuče investitore i to projektom Kapija Evrope.

U okviru projekta Industrijski park Phoenix, Kragujevac želi da razvija industrijsku zonu, kroz izgradnju infrastrukture, proizvodnih objekata i dovođenje investitora koji bi u tim objektima pokretali industrijsku proizvodnju.

U okviru projekta zdrave hrane Put hrane, Kragujevac je zainteresovan da pronađe partnere u oblasti proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda koje bi bili plasirani na tržište Kine.

Kragujevac traži i kineskog partnera sa kojim će, u okviru projekta Filmski grad Valter studio, da gradi kulturni most između Evrope i Kine kroz izgradnju filmskog grada, u saradnji sa rediteljem Emirom Kusturicom, kao kreativnim direktorom projekta.

Četvrti projekat je izgradnja velikog zabavnog parka Zmajeva zemlja, čime bi Kragujevac obogatio turističku ponudu čitavog regiona. Nakon emitovanja promo filmova o tim projektima i prezentacija, organizovani su i pojedinačni razgovori sa zainteresovanim investitorima.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu